İçeriğe geç

Botoks Sonrasında Kullanılabilen Ürünler Nelerdir?

07 Aug 2022 0 yorum
Botoks Sonrasında Kullanılabilen Ürünler

 

Botoks Sonrasında Kullanılan Ürünler

 

 

Botoks çoğunlukla yaşlanmaya bağlı ya da farklı dış etkenlerden dolayı yüzde oluşan kırışıklıkların giderilmesi amacı ile uygulanan bir estetik yöntemidir. Yüz haricinde farklı bölgelerdeki bazı problemleri gidermek amacı ile uygulanan botoks, aslında uzun yıllardan beridir tıp alanında kullanılmakta olup tesadüfi olarak kırışıklıkları giderdiği anlaşıldığında estetik alanında da kullanılmaya başlanmıştır. Çağımızda yaygın bir şekilde uygulanan botoks öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken kurallar bulunmaktadır. Bu yazımızda botoks ile ilgili bazı bilgilere değinip ardından botoks sonrasında kullanılabilen ürünler nelerdir sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız.

Botoks Nedir ve Ne İşe Yarar?

Halk arasında botoksun yılan zehri olduğuna yönelik bir inanış bulunmaktadır; öncelikle bu konuya bir açıklık getirelim... Botoks yılan zehri değildir, botoks Clostridium botulinum adlı bakterinin toksinidir. Botulinum Toksin Tip A şeklinde adlandırılan bu bakteri laboratuvar ortamında üretilmekte olup bir dizi işlemden sonra seyreltilerek ilaç haline getirilmektedir. Bu ilaç ilgili bölgelere uygulandığında oradaki kasların gereğinden fazla kasılmasını önler; yinelenen botoks tedavisi neticesinde kırışıkların oluşumu engellenir.

Botoksun tıpta ilk kullanıldığı alan gözdeki şaşılık problemidir. Ardından FDA (Food and Drug Administration) onayı alarak kırışıklık tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır.

Botoks Hangi Bölgelere Yapılabilir?

Botoksun en yaygın kullanım şekli yaşlanmaya bağlı kırışıklıkların giderilmesi amacı ile uygulanmasıdır; kesin bir çözüm değildir ancak tekrarlanan tedavilerle kırışıklığın minimize edilmesi hedeflenmektedir. Botoksun en sık uygulandığı bölgeler; alın, kaşların ortası, kaz ayakları, dudak kenarları, dudağın üzerindeki kırışıklıklar, boyun bölgesi ve alt göz kapaklarıdır. Ancak yalnızca bu bölgelere uygulanmaz, örneğin terlemenin önlenmesi amacı ile koltuk altı bölgesine ve avuç içlerine de botoks tedavisi uygulanmaktadır.

Son yıllarda migren hastalığı da botoks ile tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Migren tedavisinde botoks; şakaklar, ense, boyun bölgesi ve alın bölgesine ilaç enjekte edilerek yapılmaktadır. Bu bölgelere enjekte edilen ilaç sinir uçlarında nörotransmitter salınımını önleyerek, ağrının hissedilmesini engellemektedir.

*Botoks güvenilir kliniklerde alanında uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Herhangi bir bilgisi, yetkisi, eğitim ve tecrübesi olmayan kişilere, içeriği belli olmayan ve onaysız botoks markaları kullanılarak, yine yetkili olmayan kuaför, güzellik merkezi gibi yerlerde ASLA botoks uygulaması yaptırılmamalıdır. Bu tarz uygulamalar sağlığınızı ciddi anlamda tehlikeye atabilir.

Botoks Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Botoks öncesinde kişi kullandığı ilaçlar hakkında doktorunu mutlaka bilgilendirmelidir. Çünkü, kan sulandırıcı ve kas gevşetici ilaç kullananlara, kalsiyum kanal blokeri ve aminoglikozid grubu ilaç kullananlara botoks uygulaması yapılmamalıdır. Doktor kişinin kullandığı ilaçlardan haberdar olmalıdır ki botoks yapılıp yapılmayacağına doğru bir şekilde karar verilebilsin ve neticede istenmeyen sağlık problemleri oluşmasın.

Bazı gıdalar kan sulandırıcı etkiye sahip oldukları için bu tarz gıda ve içeceklerin botoks uygulamasından 1 hafta kadar önce kesilmelidir. Örneğin yeşil çay, E vitamini, C vitamini, ginseng, sarımsak ve benzeri gibi. Bu tarz gıdalar pıhtılaşmayı önleyici etkiye sahip oldukları için botoks uygulaması sırasında ve sonrasında kanamaya ve morluklara sebep olabilmektedir.

Botoks yaptırmadan 3 gün önce alkol alımı bırakılmalıdır. Eğer botoks dudak bölgesine yapılacaksa ve dudakta uçuk problemi varsa uygulama ertelenmelidir.

Botoks uygulaması sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalara değinecek olursak; uygulamanın akabindeki 2 saat içerisinde toksinin uygulandığı bölgelerdeki kaslar çalıştırılmalıdır. Örneğin botoks kaş arasına yapılmış ise kaşlar indirilip kaldırılabilir. Fakat el ile asla botokslu bölgeye dokunulmamalı, masaj gibi ovma hareketi yapılmamalıdır. Bunun dışında botoks uygulaması ardından ilk birkaç gün roller uygulaması da yapılmamalıdır.

Botoks uygulamasından sonra birkaç saat boyunca uzun süreli öne eğilme, başı aşağı eğme hareketi yapılmamalıdır. Başın uzun süre öne eğilmesi sonucunda botoks kayma yaparak farklı kaslara etki edebilmektedir. Botoks sonrasında yüzde oluşabilecek morluk ve kızarıklığın giderilmesi için ilk 24 saat boyunca belirli aralıklarla ilgili bölgelere soğuk kompres yapılabilir.

Botoks sonrasında ilk 4 saat ve hatta mümkünse 24 saat yüz üstü yatılmamalıdır. Botoks uygulamasının ardından ilk 1 gün; yüze masaj, makyaj, kaş aldırma, çok sıcak su ile duş, saunaya ya da solaryuma girme, ağır spor, cilt bakımı ya da peeling gibi uygulamalardan uzak durulmalıdır. Uygulamadan sonra ilk 3 gün boyunca alkol, sigara ve aşırı kafeinden uzak durulmalıdır.

Botoks Sonrasında Kullanılabilen Ürünler Nelerdir?

Botoks kolay ve kısa sürede tamamlanan bir uygulama olsa da herhangi bir semptomun meydana gelmemesi için uygulama öncesinde ve sonrasında doktorun talimatlarına uymak ve önerilerine kulak vermek gerekir. Botoks sonrasında ilgili bölgede ödem, kızarıklık ve morluk oluşabilmektedir.

Bu semptomların azaltılması için "doktorun tavsiyesi" ile rahatlatıcı ve yatıştırıcı kremler ya da ilaçlar kullanılabilir. Botoks sonrasındaki dönemde zararlı kimyasal madde içeren hiç bir kozmetik ürün bölgeye temas ettirilmemelidir. Kullanılacak kremlerin temiz kozmetik kapsamında olması uygulama yapılan bölgede herhangi bir alerjik reaksiyon, tahriş, mikrop kapması, vb gibi problemlerin oluşmasını engelleyecektir.

Botoks uygulaması sonrasında ilgili bölge kısa bir süre de olsa hassaslaşabilir. Hassaslaşan bölgeye zararlı kimyevi madde içeren kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Temiz kozmetik kapsamında üretilmiş, doğal yağlar içeren ve cildi sakinleştiren ürünler tercih edilebilir.

*Her bireyin vücudu botoks uygulaması sonrasında farklı tepkiler gösterebilir. Bu yazımız genel bilgilendirme amaçlıdır ve tavsiye içermemektedir. Botoks uygulaması öncesinde ve sonrasında nasıl bir yol izleyeceğinizi ancak doktorunuz bilebilir. Doktorunuza danışmadan herhangi bir ürün kullanımı yapmayın ya da hali hazırda kullandığınız ilaçlarınızı aksatmayın.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-o3rss-serum

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlava-volkanik-maske

 

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6