İçeriğe geç

Cilt Temizliği İçin 5 Parlak Fikir

18 Jul 2022 0 yorum
Cilt Temizliği İçin 5 Parlak Fikir
Sağlıklı bir cilt için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birinin cilt temizliği olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Akne ve sivilce oluşumunu engellemek, gözeneklerin büyümesinin önüne geçmek, ışıl ışıl bir cilde sahip olmak, cildin sebum dengesini sağlamak, fazla yağlanmayı durdurmak, cildin Ph dengesini sağlamak için temizlik şart.  Gerek kozmetik ürünlerle gerekse doğal yöntemlerle cildi derinlemesine temizlemek mümkün. Bu yazımızda sizlere cilt temizliği için 5 parlak fikir sunmayı amaçladık. Sağlıklı ve parlak bir cilt için işte cilt temizliği önerileri...

 

Cilt Temizliği İçin 5 Parlak Öneri

Cilt temizliğinde önemli noktalardan biri; cilt tipine uygun ürünler kullanmak ve uygun yöntemler uygulamaktır. Cilt temizliği elbette önemlidir fakat cildi temizlerken tahriş etmemek ve yağ dengesini bozmamak gerekir. Cilt tipine uygun olmayan temizlik yöntemleri de cildin erken yaşlanmasına, ince kırışıkların erken oluşmasına yol açabilir. Bu yüzden cilt tipinizi bilmeli ve cildinize uygulayacağınız tüm işlemleri uygun yöntem ve ürünlerle yapmalısınız.
Cilt temizliğinin ardından yapılması gereken en önemli şeylerden biri de cildi nemlendirmektir. Cilt asla nemsiz kalmamalıdır. Cilt derinlemesine temizlendiğinde muhakkak nem kaybı olacaktır. Cildin kaybettiği nemi yeniden sağlamak için temizlikten sonra yine cilt tipine uygun ürünlerle serum ya da nemlendiricilerle nemlendirmek gerekir.
Cilt temizliğinde kozmetik ürünlerin yanı sıra doğanın sunduğu mucizevi ürünlerden de faydalanılabilir. Örneğin Bentonit müthiş bir antioksidandır; cilt temizliği için  uygulanan maskelerde kullanılabilir. Anason bitkisi mükemmel bir onarıcıdır; hem temizleyici hem gençleştirici etkisi ile çeşitli maskelerde kullanılabilir. Doğanın sunduğu ürünlerle yapılan, cildin derinlemesine temizlenmesinde etkili olan, seçtiğimiz yöntemler şu şekilde:

 

1- Çivit Otu Toniği

Vücut sağlığı için oldukça faydalı olan çivit otu antibakteriyeldir ve hem mutfakta hem de genel temizlikte önemli bir yer edinir. Cilt temizliğinde de kullanılabilen bu ürün; bir miktar su ile seyreltilerek doğal bir tonik gibi kullanılabilir. Çivit otunun cilde direkt temasından kaçınmak gerekir; asit içeriğinden dolayı cildi tahriş edebilir. Cilt temizliğinde çivit otlu solüsyon ve toniklerden faydalanırken bunların sizin için uzman bir kozmetikçi tarafından hazırlanması gerekir. Bu toniği cildinize yatmadan önce uygulayabilirsiniz. 
Çivit otu Indigofera Tinctoria içerisindeki indigotin maddesi sayesinde antibakteriyel ve antifungal bir üründür. Bu özellikleri ile cildin de yağ salınımını dengeler ve temizleyici nitelikte yan ürünlere de sahiptir. Böylece yüzde akne oluşumunu önlemeye yardımcı olan ciltteki aknelerin de temizlenmesine ve cildin PH’sını dengelemeye yardımcı olabilir. Cilt temizliğini doğal ürünlerle yapmak isteyenler için çivit otu toniği, belli oranlarda seyreltilerek tonik şeklinde kullanılabilir.

 

2- Bentonit - Spirulina Maskesi

İçeriğinde bulunan sebum dengeleyici sülfür sayesinde cildin erken yaşlanmasını önleyen Bentonit, aynı zamanda akne oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Cilt temizliğinde önemli bir yere sahip olan Bentonit, cilde spirulina yosunu ile uygulandığında cildin canlanmasına ve cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.
Önemli bir probiyotik kaynağı olan Bentonit, cilt için oldukça faydalıdır. Probiyotik, cildin sağlıklı kalmasını sağlarken, kırışıklık oluşumunu geciktirir ve var olan kırışıkların açılmasına yardımcı olur. Yoğurda benzeyen Bentonit, içeriğinde ayrıca doğadan gelen ve volkanik tüflerden milyonlarca yılda doğal olarak oluşmuş bir dizi zengin mineral zincir de içermektedir. Bentonit, zengin içeriği sayesinde eksfoliant, yaşlanma karşıtı, leke giderici olarak kullanılabilir.
Bentonit - volkanik spirulina maskesi; 1 yemek kaşığı Bentonit (uygun çamur kıvamında) ile 1 tatlı kaşığı spirulina yosunu ile karıştırılarak hazırlanabilir. Yıkanmış cilde sürülen bu maske, 15- 20 dakika kadar bekletilip yıkanır. Bu maske, cildi ölü derilerden arındırarak akne ve sivilce oluşumunu engellemenin yanı sıra; cildin genç ve ışıl ışıl görünmesine yardımcı olur. Bentonit - spirulina maskesi derinlemesine cilt temizliğinde kullanılabilen maskelerdendir ve haftada 2-3 kez uygulanabilir.

Cilt Temizliği için 5 Parlak Fikir


3- Siyah Noktalardan Kurtulmak için Himalaya Tuzu ve Spirulina Maskesi

Himalaya tuzu ve spirulina güçlü bir antioksidan ve anti- enflamatuar kaynağıdır. Temizleme ve iyileştirme etkisi bulunan bu mineral ve yosun türü cilt için kullanıldığında derinlemesine temizlik sağlarken onarıcı etkisi ile de yaşlanma karşıtıdır. Ayrıca cilt tonunu da eşitlemeye yardımcı olan himalaya tuzu, cilde ışıltı da katar.

Siyah noktalardan kurtulmak, cildi temizlemek, sivilce ve akne oluşumunu engellemek için uygulanabilen himalaya tuzu ve spirulina maske şu şekilde yapılır: 1/4 çay kaşığı Himalaya tuzlu solüsyon, 1 tatlı kaşığı spirulina, 1 yemek kaşığı bentonit çamuru karıştırılır. Macun kıvamında olan bu karışım temiz cilde sürülür, 15 - 20 dakika beklenir ve durulanır. Söz konusu maske haftada 2-3 kez uygulanabilir.

Spirulinanın rengi ciltte kalabilir fakat yıkandığı taktirde kısa süre içerisinde cilt beyazlayacaktır. Bu maske aynı zamanda kolajının tetiklenmesi ve esastan yapılar için de güçlüdür. 

 

Cilt Temizliği için 5 Parlak Fikir

 

4- Anason ile Cildi Arındırma

Anason içerikli serumların cilde pek çok faydası bulunmaktadır. Öncelikle cildin uyarılmasını sağlar; göz altı morluklarını gidermek için kullanılabilir. Günümüzde göz altı morluklarını yok etmek için üretilen serumlarda yeni çalışmalar anason üzerinde yoğunlaşmaktadır. Anason cildin temizlenmesinde, ölü derinin atılmasında, nem dengesinin sağlanmasında, cildin mikroplardan arındırılmasında etkili olan bir içeriktir. Ayrıca ciltteki şişkinliklerin inmesinde, cildin sıkılaşmasında büyük etkisi vardır.
Anason ile yapılan cildin temizlenmesinde önemli rol oynayan hazırlanmış bir serumu cildinize temizlemenin ardından gece uyumadan sürebilirsiniz. 

5- Göz Çevresi Maskesi

Göz çevresindeki karanlık dokunun temizlenmesinde, bazı makyaj kalıntılarının bıraktığı karanlık görünümün düzeltilmesinde, göz çevresindeki ölü dokunun atılmasında, onarılmasında, hücre yenilenmesinde kullanılabilen bir maskedir. Angelica Arcangelica yağı ve Bentonit ile yapılan yumuşak çamur karışımı göz çevresine uygulanabilir.
Angelica Arcangelica içeriğinde A, C, E vitaminleri ve aminoasit bulunmaktadır. Bu bitki içeriği sayesinde cilde oldukça faydalıdır.
Bitkinin yaprağından çıkarılan bu sıvı ekstrakt temiz göz çevresine Bentonit ile karıştırılarak sürülür, 15 dakika kadar bekletilip yıkanır. Bu maske haftada birkaç defa tekrarlanabilir. Göz çevresindeki karanlık ve kahverengi mor oluşumu engelleyen bu maske kollajen salınımına da yardımcı olur. 
 * Her insanın cildi ve vücudu farklıdır ve uygulanan ürünlere karşı farklı reaksiyonlar verebilir. Yukarıda bahsettiğimiz maskelerin içeriğinde bulunan herhangi bir ürüne karşı alerjiniz varsa o ürünü kullanmayınız ve o maskeyi uygulamayınız. Bu konuda önden bir deneme de yapabilir ve cildinizi de gözlemleyebilirsiniz.

 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/7-days-7-serums

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/sepia-aydinlatici-cilt-tonik

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/doymus-himalaya-tuzu-cozeltisi

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlava-volkanik-maske

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6