İçeriğe geç

Göz Altı Morluklarının Yeni Sebepleri Keşfediliyor

22 Dec 2020 0 yorum
Göz Altı Morluklarının Yeni Sebepleri Keşfediliyor
Göz altı morlukları ve solgun bir cildin sebepleri üzerine her gün yeni bilgiler geliyor ve bu keşifte yeni yöntemler deniyoruz.
Stres, uykusuzluk, ekrana uzun süre bakmanın da göz altı problemlerine neden olduğu biliniyor. Gözleri ışıkta kısmanın, strese bağlı belli yüz kaslarını sürekli çalıştırmanın da göz çevresinde kırışıklıklara neden olduğu biliniyor.
Alkol tüketimi, alerjilerin de göz altı morluklarında hatrı sayılır bir yeri olduğunu savunan dermatologlar bulunuyor. Göz çevresindeki cilt dokusunun da incelmesi buradaki ince kan damarlarının daha yüzeyde görülmesine ve göz çevresinin gölgelenmesine neden olduğu söylenebilir.
Uyku göz altı morluklarını yarı yarıya ortadan kaldırabilen iyi çarelerden biridir. Ancak emziren bir anne, ya da çok çalışan biri iseniz, saatleriniz bilgisayar ve telefonun karşısında geçiyorsa bu tavsiye size uymayabilir.
Alerjiler ise histaminin artışına ve kaşıntılara sebebiyet verebilir. Hassaslaşan göz çevresinde renk koyulaşabilir. Eğer göz çevresinde kaşınmaya eşlik eden, hapşırma, burun akıntısı gibi her gün yakanızı bırakmayan alerjik semptomlarınız varsa göz altı morluklarınızın da nedeni alerjiler olabilir.
2014’te Indian Journal of Dermatology’de yayınlanan bir araştırmaya göre gruba katılan 200 göz altı morluğu olan kişiden yarısının kansızlık (anemi) problemi yaşadığı ortaya çıkmıştır. Bu da az bir rakam sayılmaz. O zaman nedir bu göz altı problemi?
Tüm bunlardan daha basit görünen ancak dikkate pek alınmayan bir diğer konu ise göz çevresine kullanılan far, göz kalemi, su ile temizlenemeyen rimeller, petrol esaslı makyaj temizleme solüsyonları ve tabii ki kapatıcılardır. Bu maddeler cildin nefes almasına, içeriklerinin cildi boyayarak cilde fixe olmasına sebebiyet verebilirler. Aynı zamanda kimyasal içerikler cilt dokusundaki nemi de azaltabildiğinden gölgeli ve kırışık bir göz çevresine de sebep olabilirler. 
 

Göz Altı Morlukları Nedir?

 
Göz çevresindeki dokuların renginin koyulaşması denebilir. Ayrıca bu bölge nemsiz, hassas ve çizgi oluşumuna da yatkındır. Alerjilerden kaynaklı çökük bir göz çevresi de bu görüntüye sebebiyet verebilir.
Yetersiz beslenme, vitamin ve mineralleri yeterince alamamak, emzirirken yeterince iyi beslenmemek, az su içmek ve çay, kahveyi fazla tüketmek de ciltte renk değişimlerine neden olabilir. Buna göz çevresi de dahildir.
Göz altı morlukları gençken olabildiği gibi yaş aldıkça da durum kronikleşebilir. Yaşlandıkça cilt dokusu incelir ve daha kırılgan hale gelir. Bundan en çok etkilenecek olan doku ise önce hassas göz çevresidir.
Şişkin göz altı ve çevresi tuz tüketimine, alerjilere, böbrek ve kalp hastalığına da işaret olabilir. Eğer böyle bir probleminiz varsa bir uzmandan destek alın.
 

Göz Altı Morluklarının Yeni Sebepleri Keşfediliyor

 

Göz Altı Morluklarından Tamamen Kurtulmak Mümkün müdür?

Göz altı morluklarının sizi daha solgun, yorgun ve yaşlı gösterdiğini düşünüyorsanız yüz kaslarını daha iyi çalıştıracak doğal bir öneri getirebiliriz.
Yüz egzersizleri ve yüz yogası her gün 10 dakikanızı ayırarak cildinize, yüz kaslarına ve göz çevresindeki kaslara, kan dolaşımına fayda getirecek iyi bir öneri.
 

 

Göz Altı Morluklarında Yüz Yogası Nasıl Yapılabilir?

Öncelikle cildinizi temizlemeyi unutmayın. Günün her hangi bir saatinde yüz yogası yapmak iyi bir fikirdir ancak eğer bunu sabah yaparsanız gün boyu etkilerini daha net hissedersiniz. En iyi öneri ise hem sabah hem de akşam yapılan yüz yogası ve cilt bakımıdır.
Göz çevresinde makyajınız varsa bunu bir pamuk yardımı ile değil, yıkayarak temizleyin. Cildinizin ve göz çevresinin yüz yogası ve egzersizden önce kuru olmamasına kesinlikle çok özen gösterin. Yapılan egzersiz sırasında cilt esnek ve nemli olmalıdır. Bunun için temiz kozmetik içerikli bir bakım yağı kullanabilirsiniz.
Bakım yağının sadece temiz kozmetik olması yetmeyecek, göz çevresini kurutmayacak ve kolajen salınımına destek verecek bir ürün olması da gerekecektir.
Göz altı morluklarında yüz yogası ve egzersizleri öncesinde cildi temizleme, cilde barışık bir serum ile yüz yogasına başlama tavsiye edilir.
Yapılacak egzersizlerin , doğru serum uygulaması ve bakım ile göz çevresinde birkaç gün içinde sonuç verebileceğini görebilirsiniz.
 
Capcanlı bakışlar ve daima gençlik için yazılarımızı takibe alın

 

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlava-volkanik-maske

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-o3rss-serum

 

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6