İçeriğe geç

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

01 Aug 2022 0 yorum
Yazın Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Bakımı  Nasıl Yapılır?

Her mevsim bakıma ihtiyaç duyan cildimizin yaz aylarında ekstra korumaya ihtiyacı vardır. Güneş ışınları, ter, deniz ve havuz suyu, cildi yıpratan etkenler arasındadır. Yaz aylarında cilt bakımına özen gösterilmediği taktirde, cildin dengesinin bozulması kaçınılmazdır. Ayrıca lekelerin çoğu yaz aylarında oluşur. Hava değişiminden fazlaca etkilenen cildimiz için özenle bir bakım rutini oluşturmalıyız. Bu yazımızda "yazın cilt bakımı nasıl yapılır" konusunda bilgi vermeye çalıştık.

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Hava sıcaklığı cilt bakımı konusunda dikkate almamız gereken önemli bir etkendir. Kış aylarında kuru soğuk ve ayazdan koruma çalıştığımız cildimizi yaz aylarında da ısının zararlı etkilerinden korumamız gerekir. Isı artışı cildin yıpranmasına neden olurken leke oluşumuna da sebep olur. Yaz aylarında, yalnızca yüz bakımı için değil bütün vücut sağlığımız açısından, güneş ışınlarının en yakıcı olduğu saatlerde güneşlenmek gibi bir hata yapmamalı hatta mümkünse o saatlerde kapalı alanlarda bulunmalıyız. Güneş ışınlarının en yakıcı olduğu dilim 11.00- 14.00 saatleri arası olarak bilinmektedir.
Yaz aylarında güneşe ve sıcaklık artışına bağlı olarak ciltteki gözenekler genişler. Ciltte sebum artış gösterebilir. Cildin bazı bölgelerinde lekelenmeler de nem ve su kaybına bağlı olarak artabilir. Mevsimsel olarak farklı bir bakım rutini oluşturmak cildimiz için faydalı olabilir. Örneğin kış aylarında neme fazlasıyla ihtiyaç duyan cilt için ağır bir nemlendirici kullanırken, yaz aylarında daha hafif bir nemlendirici tercih edilebilir. Elbette bu, kişinin yaşadığı bölgeye ve cilt tipine göre farklılık göstermektedir.
Yazın cilt bakımında önemli konulardan biri de makyajdır. Yaz sıcaklarında ağır makyaj yapmak cildi yorar, hatta nefes almasına engel olabilir. Güneş ışınları ve ter makyajla birleşince cilde zarar verir; lekelenme oluşabilir ve ayrıca kötü bir görüntüye sebep olabilir. Bu yüzden yazın daha hafif makyaj ürünleri tercih etmek ve gün sonunda cildi bu makyajdan arındırmak cilt bakımı için önemlidir. Yaz aylarında cilt bakımı konusunu birkaç başlıkta ele alabiliriz. Öncelikle cilt temizliği ile başlayalım...

1- Cilt Temizliği

Cilt temizliği günlük cilt bakım rutininin başlangıcıdır. İster yaz olsun ister kış, eğer bakımlı bir cilde sahip olmak istiyorsak yüz temizliğine önem vermemiz gerekir. Cilt temizliğinde ilk kural cilt tipine göre ürün seçmektir. Bu önemlidir çünkü yanlış ürünler kullanılırsa cildin yağ ve nem dengesi bozulur.

Yaz aylarında güneşten zarar gören cilt daha hassas olur. Hassaslaşan cilde uygun temizlik ürünleri; yüz temizleme jeli, sabun, yüz temizleme köpüğü, vs. gibi ürünler kullanılmalıdır. Yüz temizleme ürünlerini tercih ederken de içeriğinin temiz olduğuna dikkat etmekte fayda vardır; zira zararlı kimyasallar içeren ürünler cildi yıpratabilir ve istenmeyen pek çok probleme sebep olabilir.

Yazın cilt temizliğinde maske de kullanılabilir. Cilt temizliğinde kullanılan maskelerde de, tıpkı yüz temizleme ürünlerinde olduğu gibi, hafif yapılı ürünler tercih edilmelidir. Bunların yanı sıra cilt temizliği rutinine toniği de eklemek gerekir. Tonik kullanımı cilt temizliğinin önemli bir adımıdır. Yüzü yıkayıp derinlemesine arındırdıktan sonra cilt, yapısına uygun bir tonik ile de temizlenmelidir. Tonik; yıkama ve arındırma sırasında çıkmamış, gözeneklere yerleşmiş kirin temizlenmesinde ve cildin çalıştırılmasında yardımcıdır.

Cildi temiz tutmak, hijyene dikkat etmek yaz aylarında ekstra özen istemektedir. Yazın yoğun sıcak ve ter nedeniyle ciltte bakteri oluşumu artabilir. Bu da ciltte iltihabi durumlara, akne, sivilce gibi cilt problemlere de sebep olabilir.

2- Nemlendirme

Yaz aylarında cilt nemlendirme, cilt tipine göre değişebildiği gibi yaşanan coğrafyaya göre de değişmektedir. Nemli bölgelerde yaşayan insanlar ile kurak bölgelerde yaşayan insanların cildindeki nem farkı ve nem gereksinimi değişkenlik gösterebilir. Cildin ihtiyacına uygun bir yapıda nemlendirici tercih edilerek, cildin ihtiyaç duyduğu nem sağlanmalıdır. Örneğin; bazı nemlendiriciler oldukça yoğun ve kalın olur; eğer yaz aylarında nemli bölgelerde yaşıyorsanız ve cildiniz çok kuru değilse, bu tarz nemlendiricilerinizi kış aylarına saklayabilirsiniz.

Yaz aylarında cildin nemini yitirmesine asla izin verilmemelidir. Nemsiz kalan cilt güneş ışınlarının da etkisi ile erken yaşlanma eğiliminde olur. Cilt kurur ve ince kırışıklıklar vaktinden evvel meydana gelir. Bu yüzden yaz aylarında, cildin yeterince nemli olduğundan emin olunmalıdır. Kullanılan nemlendirici kremlerin yetersiz kalması durumunda, cilt nemlendirici maskelerden destek alınabilir. Bu alanda spirulica ile hazırlanan maskeler iyi bir besleyici kaynaktır.

3- Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi yüzün en hassas bölgelerinden biridir. Bundan dolayı göz çevresine uygun bakım ürünleri kullanmak gerekir. Yaz aylarında güneş ışınlarından dolayı göz kısma hareketi fazlasıyla tekrarlanır. Bu da kaz ayalarının ve ince kırışıklıkların artmasına neden olur. Göz çevresindeki kırışıklıkların önlenmesi için uygun ürünlerle yeterli nemlendirme yapılmalıdır. Ayrıca kırışıklık geciktirici, yaşlanma karşıtı bakım ürünleri de kullanılabilir. 

4- Cilt Sıkılaştırıcı Ürün Kullanımı

Yaz aylarında sıcak ve nemden dolayı gözeneklerde genişleme meydana gelebilir. Gözeneklerin büyümesi ciltte akne ve sivilce oluşumunu hızlandırır. Bu tarz problemlerle karşılaşmamak için temiz içerikli, cildi sıkılaştırıcı ürünler kullanılabilir. Bu tarz ürünler cildin gergin olmasını sağlar ve aynı zamanda da ince kırışıklıkları azaltır. Ozonlabs da temiz kozmetik kapsamında üretim yapmakta olup; temiz içerikli ürünleri ile sağlıklı cilt bakımı imkanı sunmaktadır.  Ozonlabs ürünleri ile evde cilt bakımını kendin yapabilir ve pratik cilt bakımı için gereken ürünleri kombinleyebilirsin.

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/ozonlabs-o3rss-probiotik-temizleyici-kopuk

https://ozonlabs.com/collections/urunler/products/sepia-aydinlatici-cilt-tonik

Yeni Ürünler

Son Görüntülenen

Son Görüntülenen Ürünler
Yukarı Geri Dön
Kapat
Seçeneği Düzenle
Kapat
Beni Haberdar Et
Kapat
Kapat
Kapat
Giriş
Kapat
Sepetim (0)
Kapat
Ozonlabs Yaşam Bilimleri
Ozonlabs

Ayrılmadan önce...

3 AL 2 ÖDE
1+1 Ürün

Kampanyalarını Kaçırmayın!

Alışverişe Devam Edin
Yeni Ürünler 6